Руските военни са поели контрола над град Изюм в Харковска област,

...
Руските военни са поели контрола над град Изюм в Харковска област,
Коментари Харесай

Русия заяви, че е превзела Изюм, а Украйна, че е потопила руски боен кораб

Руските военни са поели контрола над град Изюм в Харковска област, заяви генерал-майор Игор Конашенков, представител на съветското министерство на защитата, представен от ТАСС. Изюм е областен център в Харковска област с население от към 50 хиляди души. Градът е значим железопътен възел. Украинската администрация на града споделя, че боевете не престават.

Според Конашенков съветските военни са унищожили 13 пускови установки за противовъздушна защита, в това число четири Бук-М1 и девет С-300 в село Даниловка, което се намира южно от Киев, както и щаба на формированието и склада за ракетни и артилерийски оръжия в Бахмут, Донецка област, също и краткотрайна точка за разполагане на " националистически " батальон в град Лисичанск.

Украинските военни оповестяват от своя страна, че са унищожили съветския десантен транспортен съд " Орск " край Бердянск. Според тях той би могъл да придвижва до 20 танка, 45 БТР-а и до 400 морски десантчици. Според украинската страна други съветски кораби са напуснали окупираното пристанище Бердянск, предава УНИАН.

По данни на американските разследващи служби украинската войска е съумяла да отблъсне съветските войски на 55 км от центъра на Киев. Украйна заяви също по-рано, че е възстановила контрола си над град Макаров близо до Киев.

Руските сили не са спрели да обстрелват обаче украинските градове, включително Киев, Чернигов и Харков. Само за последните 24 часа са нанесени над 250 въздушни удара, с 60 повече спрямо предходния ден, регистрира Генералния щаб на Украйна.

Най-тежко остава ситуацията в Мариупол, където към 100 000 души остават под блокада на руснаците, а сраженията в града не стихват.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР